Du skal bruge (til 4 portioner):
- 1 løg
- 8 fed hvidløg
- 1 dl fintsnittet rødkål
- 1 gulerod – revet fint
- Olie til stegning
- 6 laurbærblade
- 70 g tomatpure (1 lille dåse)
- 1 dåse flåede tomater
- ½ dl vand
- 1 tsk sambal oelek (chilipasta, efter smag)
- Salt og peber
- ½ liter bouillon
Sådan gør du:
- Svits hakket løg og hvidløg i et par minutter.
- Tilsæt finthakket rødkål og revet gulerod og steg yderlig et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat under omrøring.
- Tilsæt flåede tomater, laurbærblade, sambal oelek, salt og peber. Rør retten godt.
- Lad retten simre under låg i mindst 1 time.
- Tilsæt ½ liter bouillon og lad retten koge godt igennem i ca. 10 minutter.
- Blend evt. suppen, hvis du foretrækker en mere lind suppe.
Kan serveres med:
- Groft brød
- Top evt. med flødeost eller revet parmesanost
Energifordeling per portion (uden tilbehør):
- Energi: 125 kcal
- Protein: 4 g
- Fedt: 7 g
- Kulhydrat: 12 g
- Kostfibre: 3 g