Syltede rødbeder

Du skal bruge:

  • ½ kg rødbeder

Til lagen skal du bruge:

  • 1½ dl rødvinseddike
  • 1½ dl alm. eddike
  • 50 g honning
  • 50 g rørsukker
  • 1 hel stjerneanis
  • 3 skiver ingefær
  • 10 stk hel peber

Sådan gør du:

  • Kog rødbederne møre i rigeligt letsaltet vand – ca. 45-50 minutter alt efter størrelse.
  • Hæld vandet fra, skyl rødbederne i koldt vand og pil skrællen af.
  • Skær rødbederne i skiver og kom dem i et skoldet sylteglas.
  • Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde, bringes i kog og småkoges i ca. 10 minutter.
  • Hæld den varme lage over rødbederne.
  • Afkøles ved stuetemperatur og opbevares efterfølgende i køleskab.

Lad rødbederne trække på køl gerne mindst 1 uge.

Spis de syltede rødbeder som tilbehør til kødretter. De smager også skønt hakket i en rødkålssalat med en olie-eddikedressing og hakkede nødder.