Bagt blomkålsbund med topping

Du skal bruge:

  • 20 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 2 æg
  • 200 g blomkål
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl mel
  • Salt
  • 1 dåse (70 g) tomatpure
  • Peberfrugt
  • Tomater
  • 10 små skiver pepperoni eller 4 stykker parmaskinke (kan udelades)
  • 75 g revet ost

Sådan gør du:

  • Rør gøren ud i vandet.
  • Tilsæt æg og salt, og rør godt.
  • Riv eller hak blomkålen meget fint.
  • Rør “blomkålsmelet” i blandingen.
  • Tilsæt havregryn og mel, og rør dejen godt.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen ud på pladen. Flad dejen ud med en dejskraber til en jævn tykkelse på ca. 1 cm.
  • Bag bunden i 15 minutter ved 175 grader.

Top bunden med:

  • Tomatpure: Smør et tyndt lag tomatpure ud over bunden.
  • Peberfrugt i tynde skiver.
  • Tomater: Cherrytomater i halve eller blommetomater i skiver.
  • Skiver af pepperoni eller skinke (kan udelades).
  • Revet ost.
  • Bages i 15 minutter ved 175 grader.
  • Top evt. med rucolasalat, friske tomater eller basilikumblade lige inden servering.
  • Serveres med en stor skål grøn salat.

Energifordeling per 100 g (med pepperoni):

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 7 g
  • Fedt: 6 g
  • Kulhydrat: 10 g
  • Kostfibre: 2 g