Regnbuebomber med grønt og kikærter

Du skal bruge (til 6 bomber):

  • 150 g kikærter (udblødt og kogt eller fra dåse)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 tsk olie
  • 1 stor gulerod (fintrevet)
  • 1 broccolistok (groftrevet)
  • 1 stor broccolibuket (ca. 60 g / groftrevet)
  • Varier evt. med andre groftrevet grøntsager
  • 2 æg
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk sambal oelek (chilipasta, efter smag)
  • Salt og peber
  • Evt. 1 knivspids spidskommen

Sådan gør du:

  • Blend kikærter med hvidløg og olie.
  • Rør kikærtemassen sammen med grøntsager, havregryn, æg og krydderier til en grov “fars”.
  • Form 6 bomber, som sættes i et smurt ildfast fad.
  • Bag bomberne i en forvarmet ovn ved 185 grader i 30 minutter.

Kan serveres med:

  • Græsk yoghurt eller skyr rørt med friske krydderurter
  • Grøn salat
  • Salat af peberfrugt, tomater og feta

Energifordeling per bombe (ca. 100 g uden tilbehør):

  • Energi: 123 kcal
  • Protein: 7 g
  • Fedt: 4 g
  • Kulhydrat: 12 g
  • Kostfibre: 4 g