Knækbrød med havregryn og solsikkekerner

Du skal bruge:

  • 75 g havregryn
  • 75 g fuldkornshvedemel (erstat evt. 25 g fuldkornshvedemel med 25 g hvedeklid)
  • 50 g solsikkekerner eller andre kerner
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Bland havregryn, mel og kerner med bagepulver og salt i en skål.
  • Tilsæt vand og olie og rør dejen godt – den skal være tyk og lidt klistret.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir – ca. 3 mm i tykkelse.
  • Skær dejen ud i firkanter (ca. 4×4 cm til små snacks eller ca. 5×10 cm til knækbrød) og læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir.
  • Pensel med sammenpisket æg.
  • Bages midt i en forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 20-25 minutter til de er gyldne og sprøde.
  • Afkøles på en rist.

Energifordeling per 100 g:

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 13 g
  • Fedt: 23 g
  • Kulhydrat: 50 g
  • Kostfibre: 13 g