Mørkt knækbrød med kerner

Du skal bruge:

  • 1½ dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl hørfrø
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl vand
  • 1 æg
  • Varier evt. med andre kerner og frø eller hakkede mandler og/eller nødder

Sådan gør du:

  • Bland kerner og frø med salt, vand og æg i en skål.
  • Lad blandingen hvile 1 time.
  • Hæl dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat dejen ud med en dejskraber – ca. 3 mm i tykkelse.
  • Bages midt i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 50 minutter.
  • Afkøles på en rist og kan derefter brækkes i mindre stykker.

Energifordeling per 100 g:

  • Energi: 348 kcal
  • Protein: 16 g
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrat: 14 g
  • Kostfibre: 7 g