Madboller

Du skal bruge (til 10 madboller):

  • 1 dl A38 eller yoghurt
  • 2 dl vand
  • 1 æg
  • ½  dl olie
  • 30 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 mellemstore gulerødder, fintrevet
  • 1½ dl blandet kerner (solsikke, græskar, eller lign.)
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl hvedeklid
  • 2 dl groft mel (rugmel, grahamsmel, eller lign.)
  • 4 dl hvedemel
  • ½ dl yoghurt til pensling
  • Sesamfrø, hørfrø, eller lign.

Sådan gør du:

  • Bland yoghurt, vand, æg og olie og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt salt, revet gulerod og kerner.
  • Tilsæt havregryn, klid og mel lidt efter lidt og ælt dejen godt – den må gerne være lidt klistret.
  • Lad dejen hæve ca. 60 minutter.
  • Form runde boller og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Bollerne skal efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensel bollerne med yoghurt og drys dem med sesam eller hørfrø.
  • Bag bollerne midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • Afkøles på en rist.
  • Bollerne er velegnet til frysning.

Energifordeling per stk. (ca. 120 g);

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 9,5 g
  • Fedt: 12 g
  • Kulhydrat: 33 g
  • Kostfibre: 6 g