Kødsovs med grøntsager

Du skal bruge:

  • 800 g hakket oksekød
  • 400 g blandet grønt i fine skiver/tern (f.eks. løg, rodfrugter, squash, peberfrugter, broccoli, porrer, kål, etc.)
  • 4 laurbærblade
  • Oregano, timian og/eller andre krydderurter
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Varm olien og svits hakket løg ca. 5 minutter.
  • Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderier, steges indtil grøntsagerne begynder at blive bløde (varier gerne grøntsagerne – brug evt. hvad du har på lager).
  • Skru op for varmen og tilsæt hakket oksekød.
  • Rør rundt, indtil kødet er gennemstegt.
  • Tilsæt vinen og lad det boble, indtil vinen er fordampet.
  • Tilsæt flåede tomater og tomatpure.
  • Skru ned for varmen og lad retten simre i mindst 1 time og gerne 2 timer.
  • Tip: Tilsæt evt. mælk efter 1 time.

Serveres med:

  • Salat og bulgur eller couscous

Energifordeling per 100 g kødsovs:

  • Energi: 127 kcal
  • Protein: 11 g
  • Fedt: 8 g
  • Kulhydrat: 2,6 g