Du skal bruge (til 10 madboller):
- 1 dl A38 eller yoghurt
- 2 dl vand
- 1 æg
- ½ dl olie
- 30 g gær
- 1 tsk salt
- 2 mellemstore gulerødder, fintrevet
- 1½ dl blandet kerner (solsikke, græskar, eller lign.)
- 3 dl havregryn
- 1 dl hvedeklid
- 2 dl groft mel (rugmel, grahamsmel, eller lign.)
- 4 dl hvedemel
- ½ dl yoghurt til pensling
- Sesamfrø, hørfrø, eller lign.
Sådan gør du:
- Bland yoghurt, vand, æg og olie og rør gæren ud heri.
- Tilsæt salt, revet gulerod og kerner.
- Tilsæt havregryn, klid og mel lidt efter lidt og ælt dejen godt – den må gerne være lidt klistret.
- Lad dejen hæve ca. 60 minutter.
- Form runde boller og læg dem på en plade med bagepapir.
- Bollerne skal efterhæve ca. 45 minutter.
- Pensel bollerne med yoghurt og drys dem med sesam eller hørfrø.
- Bag bollerne midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Afkøles på en rist.
- Bollerne er velegnet til frysning.
Energifordeling per stk. (ca. 120 g);
- Energi: 290 kcal
- Protein: 9,5 g
- Fedt: 12 g
- Kulhydrat: 33 g
- Kostfibre: 6 g