Du skal bruge:
- 800 g hakket oksekød
- 400 g blandet grønt i fine skiver/tern (f.eks. løg, rodfrugter, squash, peberfrugter, broccoli, porrer, kål, etc.)
- 4 laurbærblade
- Oregano, timian og/eller andre krydderurter
- 2 dl rødvin
- 1 dåse flåede tomater
- 1 lille dåse tomatpure
- Olie til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Varm olien og svits hakket løg ca. 5 minutter.
- Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderier, steges indtil grøntsagerne begynder at blive bløde (varier gerne grøntsagerne – brug evt. hvad du har på lager).
- Skru op for varmen og tilsæt hakket oksekød.
- Rør rundt, indtil kødet er gennemstegt.
- Tilsæt vinen og lad det boble, indtil vinen er fordampet.
- Tilsæt flåede tomater og tomatpure.
- Skru ned for varmen og lad retten simre i mindst 1 time og gerne 2 timer.
- Tip: Tilsæt evt. mælk efter 1 time.
Serveres med:
- Salat og bulgur eller couscous
Energifordeling per 100 g kødsovs:
- Energi: 127 kcal
- Protein: 11 g
- Fedt: 8 g
- Kulhydrat: 2,6 g