Kiks med banan

Du skal bruge (til 6 kiks):

  • 1 moden banan
  • 30 g havregryn – finvalset
  • 30 g havregryn – grovvalset
  • 30 g kokosmel
  • 30 g hasselnødder

Sådan gør du:

  • Rist kokosmel på en tør pande, til det får en jævn gylden farve.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande, gnid den brune skal af og hak nødderne groft.
  • Mos bananen godt.
  • Bland den mosede banan sammen med havregryn, kokos og hasselnødder.
  • Form kiks af dejen med en ske og tryk dem flade på en plade med bagepapir.
  • Bag kiksene i en forvarmet ovn:
    • Først 20 minutter ved 160 grader.
    • Skru varmen op til 175 grader og bag kiksene yderligere 10 minutter, så de tager farve.

Kiksene bliver sprøde udenpå og lidt svampede indeni.

De smager skønt til en kop kaffe eller te.

Energifordeling per stk. (ca. 40 g):

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 2,5 g
  • Fedt: 6,5 g
  • Kulhydrat: 11 g
  • Kostfibre: 2,5 g