Du skal bruge:
- 2 mellemstore bagekartofler
- Vand
- 1 spsk olie
- Paprika
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne i store både.
- Læg kartoffelbådene i en skål med koldt vand i ca. 30 minutter.
- Hæld vandet fra og tør kartoffelbådene godt i et rent viskestykke.
- Kartoffelbådene lægges i en pose, tilsæt olie og salt og ryst posen godt, så olien fordeles jævnt på alle fritterne.
- Læg fritterne i et ovnfast fad og tilsæt paprika. Ryst fritterne rundt i fadet, så paprikaen fordels jævnt på alle fritterne.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45-60 minutter.
Kan serveres som tilbehør og evt. med:
- Græsk yoghurt rørt med hvidløg
- Skyr rørt med friske krydderurter
- Mayonnaise
Energifordeling per 100 g (uden tilbehør):
- Energi: 111 kcal
- Protein: 2,3 g
- Fedt: 3,7 g
- Kulhydrat: 16 g
- Kostfibre: 2 g