Du skal bruge (til 9 madboller):
- 3½ dl kærnemælk
- 50 g 5-kornsblanding
- ¾ dl appelsinjuice
- 25 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk rapsolie
- 550-600 g mel (f.eks. 200 g hvedemel, 200 g fuldkornshvedemel, 200 g hvedeklid)
- ½ dl kærnemælk til pensling
Sådan gør du:
- Bland kærnemælk, korn og juice, og rør gæren ud heri.
- Tilsæt sukker, salt og rapsolie.
- Tilsæt melet til sidst lidt efter lidt, og ælt dejen godt.
- Dejen skal hæve ca. 30 minutter.
- Form madboller, læg dem på en plade med bagepapir.
- Bollerne skal efterhæve ca. 45 minutter.
- Pensel bollerne med kærnemælk.
- Bag bollerne midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 minutter.
- Afkøles på en rist.
- Bollerne er velegnet til frysning.
Energifordeling per stk. (100 g):
- Energi: 215 kcal
- Protein: 8 g
- Fedt: 3 g
- Kulhydrat: 40 g
- Kostfibre: 10 g