Du skal bruge (til 2 portioner):
- 1 aubergine
- 2 spsk olie
- Salt og peber
- 1 portion tomatsovs (se opskrift)
- Revet parmesanost
- Evt. revet goudaost
- Olie til pensling af fad
Sådan gør du:
- Skær auberginen i tynde skiver (ca. 1 cm) og fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensel aubergineskiverne med olie og drys med salt og peber.
- Bag aubergineskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.
- Smør et ildfast fad med olie.
- Start med et lag tomatsovs i bunden af fadet. Læg dernæst et lag aubergineskiver og drys med revet parmesan. Gentag processen – slut med et lag tomatsovs og evt. revet goudaost på toppen.
- Sæt retten i ovnen i ca. 30 minutter.
- Lad retten hvile 5-10 minutter inden den serveres.
Serverer grøntsagslasagnen med en god salat og evt. groft brød.
Energifordeling per 100 g (uden tilbehør):
- Energi: 138 kcal
- Protein: 5 g
- Fedt: 11,5 g
- Kulhydrat: 3,3 g
- Kostfibre: 1,5 g