Grovboller

Du skal bruge (til 9 madboller):

  • 3½ dl kærnemælk
  • 50 g 5-kornsblanding
  • ¾ dl appelsinjuice
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 550-600 g mel (f.eks. 200 g hvedemel, 200 g fuldkornshvedemel, 200 g hvedeklid)
  • ½ dl kærnemælk til pensling

Sådan gør du:

  • Bland kærnemælk, korn og juice, og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker, salt og rapsolie.
  • Tilsæt melet til sidst lidt efter lidt, og ælt dejen godt.
  • Dejen skal hæve ca. 30 minutter.
  • Form madboller, læg dem på en plade med bagepapir.
  • Bollerne skal efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensel bollerne med kærnemælk.
  • Bag bollerne midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 minutter.
  • Afkøles på en rist.
  • Bollerne er velegnet til frysning.

Energifordeling per stk. (100 g):

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 8 g
  • Fedt: 3 g
  • Kulhydrat: 40 g
  • Kostfibre: 10 g