Chili con carne

Du skal bruge (til 4 portioner):

  • 2 gulerødder revet groft
  • Evt. andre groftrevet grøntsager
  • 1 stort løg (hakket)
  • 8 fed hvidløg (hakket)
  • Olie til stegning
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 stjerneanis
  • ½ tsk kanel
  • 8 laurbærblade
  • 70 g tomatpure (1 lille dåse)
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk rødvinseddike (balsamico) eller ½ dl rødvin
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta, efter smag)
  • Salt og peber
  • 1 dåse kidneybønner, skyllet og afdryppet

Sådan gør du:

  • Steg hakket løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt revet gulerod og steg yderlig et par minutter.
  • Tilsæt spidskommen, stjerneanis, kanel og laurbærblade og steg nogle minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat under omrøring.
  • Tilsæt hakket oksekød og steg, indtil kødet er brunt.
  • Tilsæt flåede tomater, vand, sukker, rødvinseddike, sambal oelek, salt og peber. Rør retten godt.
  • Lad retten simre under låg i mindste 1 time.
  • Tilsæt kidneybønner og kog retten godt igennem inden servering.

Kan serveres med:

  • Græsk yoghurt eller skyr toppet med hakket peberfrugt
  • Grøn salat
  • Ris eller pasta
  • Groft brød
  • Revet ost

Energifordeling per portion (uden tilbehør):

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 28 g
  • Fedt: 9 g
  • Kulhydrat: 28 g
  • Kostfibre: 4 g