Du skal bruge (til 4 portioner):
- 2 gulerødder revet groft
- Evt. andre groftrevet grøntsager
- 1 stort løg (hakket)
- 8 fed hvidløg (hakket)
- Olie til stegning
- 1 tsk spidskommen
- 1 stjerneanis
- ½ tsk kanel
- 8 laurbærblade
- 70 g tomatpure (1 lille dåse)
- 400 g hakket oksekød
- 1 dåse flåede tomater
- 2 dl vand
- 1 spsk sukker
- 1 spsk rødvinseddike (balsamico) eller ½ dl rødvin
- 1 tsk sambal oelek (chilipasta, efter smag)
- Salt og peber
- 1 dåse kidneybønner, skyllet og afdryppet
Sådan gør du:
- Steg hakket løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt revet gulerod og steg yderlig et par minutter.
- Tilsæt spidskommen, stjerneanis, kanel og laurbærblade og steg nogle minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat under omrøring.
- Tilsæt hakket oksekød og steg, indtil kødet er brunt.
- Tilsæt flåede tomater, vand, sukker, rødvinseddike, sambal oelek, salt og peber. Rør retten godt.
- Lad retten simre under låg i mindste 1 time.
- Tilsæt kidneybønner og kog retten godt igennem inden servering.
Kan serveres med:
- Græsk yoghurt eller skyr toppet med hakket peberfrugt
- Grøn salat
- Ris eller pasta
- Groft brød
- Revet ost
Energifordeling per portion (uden tilbehør):
- Energi: 300 kcal
- Protein: 28 g
- Fedt: 9 g
- Kulhydrat: 28 g
- Kostfibre: 4 g