Du skal bruge:
- 20 g gær
- 1 dl lunken vand
- 2 æg
- 200 g blomkål
- 1½ dl havregryn
- 1 dl mel
- Salt
- 1 dåse (70 g) tomatpure
- Peberfrugt
- Tomater
- 10 små skiver pepperoni eller 4 stykker parmaskinke (kan udelades)
- 75 g revet ost
Sådan gør du:
- Rør gøren ud i vandet.
- Tilsæt æg og salt, og rør godt.
- Riv eller hak blomkålen meget fint.
- Rør “blomkålsmelet” i blandingen.
- Tilsæt havregryn og mel, og rør dejen godt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen ud på pladen. Flad dejen ud med en dejskraber til en jævn tykkelse på ca. 1 cm.
- Bag bunden i 15 minutter ved 175 grader.
Top bunden med:
- Tomatpure: Smør et tyndt lag tomatpure ud over bunden.
- Peberfrugt i tynde skiver.
- Tomater: Cherrytomater i halve eller blommetomater i skiver.
- Skiver af pepperoni eller skinke (kan udelades).
- Revet ost.
- Bages i 15 minutter ved 175 grader.
- Top evt. med rucolasalat, friske tomater eller basilikumblade lige inden servering.
- Serveres med en stor skål grøn salat.
Energifordeling per 100 g (med pepperoni):
- Energi: 130 kcal
- Protein: 7 g
- Fedt: 6 g
- Kulhydrat: 10 g
- Kostfibre: 2 g