Rød karryret

Du skal bruge (til 4 portioner):

  • 2 dl ris (ukogte)
  • 1 stort løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • Olie til stegning
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk karry
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 gulerødder (groft revet)
  • 2 kartofler (skåret i tern)
  • 100 g bladselleri (fint skåret)
  • 1 squash (skåret i tern)
  • 100 g blomkål (delt i små buketter)
  • Salt og peber
  • Frisk koriander
  • 1 dl saltede peanuts
  • Limesaft

Sådan gør du:

  • Kog risene efter anvisning på pakken
  • Steg hakket løg og hvidløg til de er bløde og klare.
  • Tilsæt ingefær, karrypasta og karry og rør godt sammen.
  • Tilsæt flåede tomater, gulerødder og kartofler og lad rette simre i 15 minutter.
  • Tilsæt bladselleri, squash og blomkål og lad retten koge videre i 15 minutter.
  • Smag til med salt, peber og limesaft og kog retten godt igennem inden servering.
  • Server retten med ris, friskhakket koriander, saltede peanuts og limesaft

Energifordeling per portion:

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 13 g
  • Fedt: 17 g
  • Kulhydrat: 52 g
  • Kostfibre: 8 g