Du skal bruge (til 3 portioner):
- 1 dåse flåede tomater
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1-2 tsk Sambal Oelek (chilipasta, efter smag)
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Hak løgene groft og svits dem i olie for svag varme i ca. 45 minutter til de er nærmest karamelliserede.
- Tilsæt hakket hvidløg og lad retten svitse yderligere ca. 10 minutter.
- Tilsæt de flåede tomater og sambal oelek.
- Lad retten koge ind ved svag varme i ca. 1 time.
- Smag til med salt og peber.
Tomatsovsen smager skønt som tilbehør til kødretter, fjerkræ eller pasta – evt. toppet med revet parmesanost eller græsk yoghurt.
Energifordeling per portion (uden tilbehør):
- Energi: 150 kcal
- Protein: 3 g
- Fedt: 10 g
- Kulhydrat: 11 g
- Kostfibre: 3 g