Grydesteg

Du skal bruge (til 10 portioner):

  • 1 oksegrydesteg (ca. 1 kg)
  • 2 spsk olie til stegning
  • 1-2 kg grøntsager (f.eks. rodfrugter, blomkål, kartofler, porre, løg, squash, auberginer, hvidløg)
  • 2 dåser flåede tomater
  • 8 laurbærblade
  • Krydderier efter smag (f.eks. timian, oregano)
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta, efter smag)
  • Salt og peber
  • 1 spsk rødvinseddike (balsamico) eller ½ dl rødvin

Sådan gør du:

  • Skær evt. stegen i mindre stykker eller brun stegen hel på alle sider i ca. 20 minutter.
  • Rens og skær alle grøntsagerne i mindre stykker.
  • Tilsæt grøntsager samt flåede tomater, krydderier, salt og peber.
  • Tilsæt rødvinseddike og kog retten 5-10 minutter uden låg.
  • Rør retten godt.
  • Lad retten simre under låg i 3-4 timer eller indtil kødet falder fra hinanden.

Kan serveres med:

  • Græsk yoghurt eller skyr
  • Ris eller pasta
  • Groft brød
  • Revet ost

Energifordeling per portion (uden tilbehør):

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 24 g
  • Fedt: 9 g
  • Kulhydrat: 16 g
  • Kostfibre: 5 g