Du skal bruge (til et brød):
- 6 dl hel boghvede
- Vand til iblødsætning
- ½ dl havregryn
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 2 dl kerner (solsikkekerner, græskarkerner eller lign.)
Sådan gør du:
- DAG 1
- Boghveden skylles grundigt, hældes i en skål og dækkes med koldt vand.
- Lad blandingen stå tildækket ved stuetemperatur i 10-12 timer.
- DAG 2
- Skyl boghveden grundigt og si vandet fra.
- Blend (evt. med en stavblender) boghveden med havregryn, koldt vand og salt.
- Tilsæt kerner og bland dejen godt.
- Lad blandingen stå tildækket ved stuetemperatur i yderligere 24 timer.
- DAG 3
- Varm ovnen op til 250 grader.
- Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir.
- Drys evt. med sesamfrø, hørfrø, kerner, eller lign.
- Sæt brødet i den forvarmede ovn og sænk temperaturen til 170 grader.
- Bag brødet i ca. 60 minutter.
- Afkøles på en rist.
Energifordeling per 100 g:
- Energi: 269 kcal
- Protein: 10 g
- Fedt: 8 g
- Kulhydrat: 38 g
- Kostfibre: 3 g