Du skal bruge:
- ½ kg rødbeder
Til lagen skal du bruge:
- 1½ dl rødvinseddike
- 1½ dl alm. eddike
- 50 g honning
- 50 g rørsukker
- 1 hel stjerneanis
- 3 skiver ingefær
- 10 stk hel peber
Sådan gør du:
- Kog rødbederne møre i rigeligt letsaltet vand – ca. 45-50 minutter alt efter størrelse.
- Hæld vandet fra, skyl rødbederne i koldt vand og pil skrællen af.
- Skær rødbederne i skiver og kom dem i et skoldet sylteglas.
- Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde, bringes i kog og småkoges i ca. 10 minutter.
- Hæld den varme lage over rødbederne.
- Afkøles ved stuetemperatur og opbevares efterfølgende i køleskab.
Lad rødbederne trække på køl gerne mindst 1 uge.
Spis de syltede rødbeder som tilbehør til kødretter. De smager også skønt hakket i en rødkålssalat med en olie-eddikedressing og hakkede nødder.