Tomatsovs

Du skal bruge (til 3 portioner):

  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1-2 tsk Sambal Oelek (chilipasta, efter smag)
  • Salt og peber 

Sådan gør du:

  • Hak løgene groft og svits dem i olie for svag varme i ca. 45 minutter til de er nærmest karamelliserede.
  • Tilsæt hakket hvidløg og lad retten svitse yderligere ca. 10 minutter.  
  • Tilsæt de flåede tomater og sambal oelek. 
  • Lad retten koge ind ved svag varme i ca. 1 time.
  • Smag til med salt og peber.

Tomatsovsen smager skønt som tilbehør til kødretter, fjerkræ eller pasta – evt. toppet med revet parmesanost eller græsk yoghurt. 

Energifordeling per portion (uden tilbehør):

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 3 g
  • Fedt: 10 g
  • Kulhydrat: 11 g
  • Kostfibre: 3 g