
Du skal bruge:
- 75 g havregryn
- 75 g fuldkornshvedemel (erstat evt. 25 g fuldkornshvedemel med 25 g hvedeklid)
- 50 g solsikkekerner eller andre kerner
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 dl vand
- 1 spsk rapsolie
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
- Bland havregryn, mel og kerner med bagepulver og salt i en skål.
- Tilsæt vand og olie og rør dejen godt – den skal være tyk og lidt klistret.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir – ca. 3 mm i tykkelse.
- Skær dejen ud i firkanter (ca. 4×4 cm til små snacks eller ca. 5×10 cm til knækbrød) og læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir.
- Pensel med sammenpisket æg.
- Bages midt i en forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 20-25 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Afkøles på en rist.
Energifordeling per 100 g:
- Energi: 445 kcal
- Protein: 13 g
- Fedt: 23 g
- Kulhydrat: 50 g
- Kostfibre: 13 g